Овъёосны сүү (oat milk) хийх арга🍶

2023-12-23

Овъёосны сүү (oat milk) нь цэвэр ургамлын гаралтай, веган хүнс бөгөөд үнээний сүүг орлуулж байхуу цай, кофе, смүүти зэрэгт хийхээс гадна шууд ууж ч болно ☕️🥤 Хөл хорионы үед сүүний олдоц муу байвал овъёосны сүүгээр орлуулаад үзээрэй 🍶 (Жич: Уламжлалт сүүтэй цайнд болохгүй шүү 🙆‍♀️)
Овъёосны сүү хийхэд анхаарах зүйлс: 
1. Хэт удаан блэндэрт холивол овъёосны сүү зууралдамтгай бүтэцтэй болдог. Иймд 30-45сек холих нь тохиромжтой хугацаа юм. 
2. Зарим жорд овъёосоо урьдчилж дэвтээнэ гэсэн байдаг ч ингэвэл мөн л зууралдамтгай болдог тул шууд устай блэндэрдэх нь илүү дээр.
3. 2 удаа даавуунд шүүснээр илүүдэл цардуулыг багасгаж сүү илүү цэвэр, шингэн болдог.
4. Даавуугаар шүүх нь маарл, нүхтэй шүүлтүүрээр шүүснээс дээр байдаг. Нүх нь том байхаар овъёосны бүхэл хэсгүүд сүүнд ороод байдгийг анхаараарай.
5. Шүүж авсан сүүгээ хөргөгчинд 7 хоног хадгалж болно. Хадгалалтын явцад тунадас үүсэх нь хэвийн үзэгдэл ба хэрэглэхээсээ өмнө сэгсрээрэй.